luni, 11 martie 2013

Michael Haulică (redactor-şef), "Argos Science Fiction & Fantasy nr. 1" (aprilie 2013)

În această dimineaţă am remarcat că a apărut o nouă revistă dedicată literaturii SF şi fantastice. Se intitulează Argos Science Fiction & Fantasy şi apare sub egida Editurii Texarom, îngrijită de Bogdan Bucheru şi Kelly Bucheru, respectiv a Editurii Media-Tech, deţinută de Dan Doboş. În ediţia electronică a primului număr, redactorul-şef Michael Haulică semnează editorialul intitulat "Cariera de scriitor". În cuprins apare un interviu cu Dan Lungu (realizat de Dan Doboş) alături de povestirea "Edana Rose" - o operă spaţială din seria Ermengaarde de Oliviu Crâznic. Sumarul ediţiei online este completat cu două recenzii de carte: "Poveşti scrise dintr-un castel înalt" de Tudor Ciocârlie (o prezentare a volumului A doua venire de Marian Truţă) şi "Un debut... 'heroic'" de Oliviu Crâznic (o cronică a romanului Taxidermie de Narcisa Stoica).

Cuprinsul acestui prim număr online anunţă alte proze scurte, fragmente de roman şi articole fie exclusiv pentru ediţia digitală ("Fuga" de Liviu Radu, "Himera" de Narcisa Stoica, "Un zîmbet de milioane" de Ioana Vişan), fie online în a doua jumătate a lunii martie ("Atavic" de Liviu Sururgiu, "Julieta, Romeo şi ochelarii de realitate amplificată" de Dan Doboş, respectiv "Un francez la paralela 45" de Michael Haulică). Vă invit să vizitaţi şi dumneavoastră site-ul acestei noi publicaţii, iar editorilor şi membrilor colectivului de redacţie le urez să aibă mulţi cititori şi multe apariţii ale revistei Argos.

Cum ritmul apariţiilor de noi articole online în această publicaţie va fi destul de mare, am adăugat pe lista de bloguri şi reviste virtuale de la Ţesătorul un link permanent la noua revistă. În final, îi mulţumesc pe această cale domnului redactor-şef Michael Haulică pentru permisiunea de a reproduce aici sigla revistei Argos.

(P.S. Ediţia a doua a romanului meu Anul terminal poate fi comandată online, urmînd sugestiile de pe această paginăFie că îmi scrieţi numele Pîtea, Pitea, Patea sau Pâtea, vă invit să îmi vizitaţi pagina oficială de web la adresa:http://sites.google.com/site/florinpitea/. Lectură plăcută!) 

3 comentarii:

Michael Haulică spunea...

Mulțumesc frumos pentru semnalare.

Florin Pîtea spunea...

Plăcerea este de partea mea. Succes pe mai departe cu noua revistă!

Florin Pîtea spunea...

Mulţumesc pentru apreciere. De regulă, postez în blogroll link-uri la bloguri cu profil literar - dar te mai aştept în vizită pe aici şi cu alte ocazii.