joi, 5 iulie 2012

Ţesătorul în dilemă

Astăzi, 5 iulie, a apărut cel mai recent număr al săptămînalului Dilema Veche. La pagina 9, în cadrul rubricii "Caleidoscopie", puteţi citi un interviu cu subsemnatul, intitulat "Literatura SF în România", realizat de jurnalista Stela Giurgeanu. În cele ce urmează, vă invit să parcurgeţi introducerea interviului:

"La nouă ani Florin Pîtea a descoperit că un text „poate fi şi scris nu numai citit”, iar de atunci, pe tot parcursul gimnaziului, a publicat foiletoane SF la gazeta de perete a şcolii, ajutat şi de profesoara sa de română, doamna Tătulescu. În liceu a avut o altă îndrumătoare, profesoara Aurora Stănărângă, organizatoarea unui cenaclu literar „unde nu numai că eram încurajaţi să scriem şi să citim ce am scris, ci învăţam şi regulile dezbaterii civilizate”. Debutul „oficial”, cînd i-a apărut prima schiţă („Noaptea cea mai lungă”) în colecţia „Anticipaţia” a fost în 1992, iar în 1994 a primit primul premiu literar, ARSFan, pentru cea mai bună proză scurtă publicată în România. Este considerat a fi unul dintre cei mai buni scriitori români de literatură SF, iar în prezent se pregăteşte de lansarea ultimului său roman, lansare care va avea loc pe 6 iulie, la ora 18, la Librăria Engleză Anthony Frost."

Pentru a parcurge restul interviului, vă invit să achiziţionaţi ediţia tipărită a Dilemei Vechi.

(P.S. Noul meu roman Anul terminal poate fi comandat acum online de pe site-ul Editurii Audiosfera, aici. Fie că îmi scrieţi numele Pîtea, Pitea, Patea sau Pâtea, vă invit să îmi vizitaţi pagina oficială de web la adresa: http://sites.google.com/site/florinpitea/. Lectură plăcută!)

Niciun comentariu: