duminică, 17 aprilie 2011

M. Alberti & L. Enoch, "Morgana: Les deux phénix" (2005)

La începutul lunii aprilie 2011 am parcurs albumul de bandă desenată Les deux phénix (Les Humanoïdes Associés, Paris, 2005), al treilea volum din seria Morgana. Scenariul a fost realizat de Mario Alberti şi Luca Enoch, iar grafica îi aparţine lui Mario Alberti.

Acţiunea romanului grafic se petrece într-un viitor îndepărtat, într-un Sistem Solar colonizat de mai multe rase inteligente. Protagonista este Morgana, o tînără războinică antrenată de mercenarii krritt, iar antagonistul este liderul forţelor invadatoare venite să cucerească marea bibliotecă de pe Europa.

Scenariul este alert. Punctul forte al volumului îl reprezintă însă grafica, un fel de viziune Art Nouveau asupra genului science fantasy cu o gamă coloristică demnă de lucrările lui Alphonse Mucha şi o densitate a detaliilor rar întîlnită în banda desenată.

Pe ansamblu, Morgana: Les deux phénix a meritat din plin timpul şi banii, iar mie îmi rămîne speranţa că voi procura cîndva şi celelalte volume ale seriei.

(P.S. Fie că îmi scrieţi numele Pîtea, Pitea, Patea sau Pâtea, vă invit să îmi vizitaţi pagina oficială de web la adresa: http://sites.google.com/site/florinpitea/. Lectură plăcută!)  

3 comentarii:

bogdan spunea...

bună, v-aș propune un schimb de link. de fapt ”țesătorul” se află de multă vreme în blog-roll-ul meu, dar acum v-aș ruga să luați în considerare să-l adăugați și Dvs. pe al meu. numele blogului meu se mai schimbă, astfel că linkul poate fi numit simplu: Bogdan Onin. mulțumesc anticipat.

(http://bogdanonin.blogspot.com/)

Florin Pîtea spunea...

@bogdan Vă mulţumesc pentru vizită şi pentru mesaj. Am inclus blogul dumneavoastră pe lista de onoare de la Ţesătorul. Toate cele bune şi pe curînd.

bogdan spunea...

vizitele mele sunt destul de numeroase, căci citesc acum și articolele cu recenziile mai vechi. eu vă mulțumesc.