joi, 14 martie 2013

Ţesătorul în vizită

Săptămîna trecută, doamna Monica Stănescu mi-a luat un interviu amplu. Ca urmare, astăzi a publicat pe blogul domniei sale, "Poveşti urbane", un articol intitulat "Despre imaginaţie, carte şi plăcerea lecturii cu un ţesător de vise". Primele fraze din articol sună cam aşa:

"Avantajele meseriei de jurnalist si scriitor sunt, printre  altele,  ocaziile de a avea discuţii bune, cu umor sau cu responsabilitate, cu oameni care privesc realitatea altfel decât ca pe o rutină patologică de care am ajuns cu toţii să ne plângem. Unul dintre aceşti oameni este profesorul şi scriitorul Florin Pîtea.

Florin Pîtea şi-a făcut debutul în 1992 în revista Anticipaţia şi a avut o bogată activitate ca scriitor, traducător, îndrumător de colecţie, redactor literar, moderator de  enalcu şi prezentator TV. În 2011, la Universitatea din Bucureşti, cu o lucrare despre literatura cyberpunk, a obţinut titlul de doctor în filologie engleză şi distincţia summa cum laude.

Ştiam despre el când l-am intalnit ca este  profesorul ale carui ore nu trebuie sa le ratezi. Iar dacă ai comis-o, sigur vei regreta. Florin Pitea este omul care aduce cartea studentilor săi, pentru că, dacă nu aveai déjà gustul pentru lectură, din bun simt, curiozitate sau ambitie, sigur interacţiunea cu proful te va face să cotrobăi prin bibliotecă după un George Bernard Shaw, Oscar Wilde, Mark Twain şi alţi titani ai literaturii engleze sau universale."

Sînt deosebit de onorat de aprecierea doamnei Monica Stănescu, iar pe dumneavoastră vă invit să parcurgeţi articolul integral aici.

(P.S. Ediţia a doua a romanului meu Anul terminal poate fi comandată online, urmînd sugestiile de pe această paginăFie că îmi scrieţi numele Pîtea, Pitea, Patea sau Pâtea, vă invit să îmi vizitaţi pagina oficială de web la adresa:http://sites.google.com/site/florinpitea/. Lectură plăcută!) 

4 comentarii:

Valmon spunea...

Nu va publicati lucrarea despre cyberpunk?

Florin Pîtea spunea...

Mi-am publicat lucrarea despre cyberpunk în noiembrie 2010. O puteţi comanda de pe site-ul editurii Millennium Books, aici: http://www.millenniumpress.ro/comenzi.html

Valmon spunea...

Acum mi-aduc aminte de ea. Datorita titlului principal, ART WASN’T QUITE CRIME, am considerat-o un eseu. M-as fi asteptat la ceva gen Cyberpunk, o istorie, evolutie etc. Cred ca ar fii prins mai bine la marele public. M-am uitat pe fragmentul dat de editura si mi se pare foarte interesanta, felicitari (chiar daca am intarziat cu anii)

Florin Pîtea spunea...

Vă mulţumesc pentru apreciere. Subtitlul lucrării este, cred, destul de sugestiv în privinţa conţinutului: "The Context, Themes and Consequences of (Post)Cyberpunk Fiction".