marți, 4 februarie 2014

Mucha trăieşte!

În această seară am ajuns în vizită pe site-ul unei artiste grafice americane, Dani Kaulakis. Site-ul se intitulează Full Steam Ahead şi, după cum bănuiţi deja, conţine o galerie de lucrări de artă între care numeroase imagini de inspiraţie steampunk. (Fireşte, tot acolo veţi afla cîteva date biografice despre artistă, ştiri, un magazin virtual de unde puteţi achiziţiona tricouri şi afişe, ca şi datele de contact ale artistei.)

Ceea ce mi-a atras atenţia în mod deosebit a fost un set de patru lucrări despre anotimpuri - cu o tehnică inspirată de picturi pe aceeaşi temă de Alphonse Mucha. Le puteţi admira (şi eventual achiziţiona) aici. Iar, dacă lucrările graficienei Dani Kaulakis vi se par interesante, recomandaţi-le şi prietenilor dumneavoastră - pentru că lucrurile bune nu se tac.

(P.S. Ediţia a doua a romanelor mele Gangland şi Anul terminal poate fi comandată online, urmînd sugestiile de pe această paginăFie că îmi scrieţi numele Pîtea, Pitea, Patea sau Pâtea, vă invit să îmi vizitaţi pagina oficială de web la adresa: http://sites.google.com/site/florinpitea/Lectură plăcută!) 

2 comentarii:

impricinatul spunea...

pai... cum sa nu preia tehnica lui Mucha pt. ceva din zona steampunk? mai putea sa-i imite pe Peeters si Schuitten, care ajung in aceeasi zona grafica dupa ce dau deoparte cromatica lui Mucha

Florin Pîtea spunea...

Probabil că pe viitor vor apărea pe acest blog cîteva articole despre Mucha, respectiv despre seria "Oraşelor obscure" de Schuiten şi Peeters. Timp să fie, că Ţesătorul îşi tot întinde pînza...